mandag 28. mai 2012

seks ganger instagram.


1-4: Ålesund
5-6: Amager

Jeg deler ikke instragram-navnet mitt, fordi jeg bare bruker app'en for effektenes skyld.

søndag 27. mai 2012

girls.





Fra HBOindiewire og wn

I går kveld så jeg som sagt alle de seks episodene av den nye serien Girls, som handler om jenter som er midt i tjueårene og bor i New York. Hannah er finansielt avhengig av foreldrene og har merkelig sex med en dustete fyr, Marnie er sammen med sin kjæreste gjennom hundre år som er altfor snill, Jessa er britisk, har reist verden rundt og har hatt utallige sexpartnere, og Shoshanna er snerpete og bærer på en hemmelighet hun synes er litt pinlig. Serien er strippet for drama, intriger og klisjeer, og tar opp ting som vi jenter i tjueårene tenker på og snakker om. Sex, dårlig arbeidsmarked, avhengighet av foreldre, livmorhalskreft, sånne ting. Og så er det så utrolig befriende å se en hovedperson som har noen ekstra kilo på kroppen, men som får sex allikevel. 

Girls er liksom Sex og singelliv og Gossip Girl uten designerklær, sosietetsliv og intriger. Dritbra. Se den!

lørdag 26. mai 2012

parkheng.







 
I dag våknet jeg klokka halv sju, spratt opp av sengen og skrev oppgave. Jeg var så flittig at jeg syntes jeg kunne ta en pause midt på dagen, ta på meg yndlingskjolen og begi meg ut i den virkelige verden. Det er jo supervær hver dag, og man lever jo bare én gang og alt det der. Så jeg fylte handlekurven med godsaker og la meg i Frederiksberg have og leste Murakami til Johanne kom ruslende. Så himla skjønt å leve litt og late som om man har helg sånn som alle andre! I kveld spiser jeg is og ser jeg seks episoder av en serie jeg vil fortelle om i morgen. Herregud, så luksus! 

Håper dere har fine helger, enten dere har samlet venneflokken til Grand Prix-fest eller danser rundt i stua i sokkelesten!

torsdag 24. mai 2012

omfg.

Denne posen skal jeg holde i en uke og en dag til, forhåpentligvis med litt parkheng og grilling innimellom. Kan slett ikke se for meg en tilværelse uten Sex & Samfund og universitetsstress. Så er det bare sommerjobb og ny leilighet som gjenstår. Og bøttevis med øl og is!

Omfg. Det er så snart.

tirsdag 22. mai 2012

i det siste.

Den siste tiden har jeg fått skrubbsår på beina og dype søkk i skuldrene av tøyposer fulle av bøker. Lest meg klok på metaforer og framing og forskjellige tilnærminger til seksualundervisning og latt solen farge armene mine lakserøde. Drukket solo og spist pølse med lompe og Idun sennep og ketchup, og det er faktisk ganske fantastisk når man bor i utlandet.






Bilder tatt av Johanne

tirsdag 15. mai 2012

zalo og bamsemums og billig øl.


Denne måneden har jeg fått en artikkel publisert på ordentig for aller første gang. Jeg skrev den til ANSAs medlemsblad, og den handler om å være bare litt utlending og hvor underlig det er.  Den kan leses her.

Fineste Johanne har vært fotograf. Jeg synes vi har all grunn til å være stolte!

fredag 11. mai 2012

mot nordvest.


Nå drar jeg til Ålesund. Til fjord og fjell og ruskevær. Til konfirmasjon og familiehygge. God helg!

torsdag 10. mai 2012

fire ganger instagram.



1 & 2: fin park utenfor nyoppdaget lesesal
3 & 4: utsikten fra mine 15m2 og vaskeri


onsdag 9. mai 2012

road to joy.


Jeg er hjemsøkt av søvnløshet, er rett og slett for trøtt og sliten til å sove.
Hjernen min er en ødelagt jukebox som aldri, aldri slutter å spille dansesanger, kjærlighetssanger, sinnesanger.

Det er mange år siden jeg har vært så lykkelig. Og utmattet.

tirsdag 8. mai 2012

glitternegler og mojitos.

Jeg sitter lutrygget foran mac'en på en fullproppet lesesal med bøker om kampanje- og kommunikasjonsteori oppslått foran meg. Jeg har sølt kaffe over hele meg og jeg kan ikke reise meg før alle har gått, for det seriøst ut som om jeg har tisset i buksa. Det er tusen ting jeg heller vil gjøre, tusen steder jeg heller vil være.

Da hjelper det å tenke på den fineste bursdagsfesten noensinne. Med glitternegler og mojitos og røde plastikkopper fra USA. Og verdens aller fineste venner som kom fra London, Oslo, Aalborg for å feire meg om som danset i stua og på soverommet. Seks personer sov i leiligheten og neste morgen var det på magisk vis nesten helt ryddig.

Jeg bad alle legge til de mest festlige sangene de visste i en collaborative playlist for anledningen.
glitternegler og mojitos.

Ikke 100% min cup of tea, men kanskje hvis jeg får litt whiskey i...


fredag 4. mai 2012

Vekk meg når det er over, jeg ligger bare her under et blomstrende tre imens.


Jeg husker at du noen ganger spurte meg, ”kender du det; når du er så træt, at du er ved at brække dig?”, og jeg mumlet ”mmm” og tenkte i stillhet på hvor lite smerte du tålte og at dette bare var enda en sånn ting. Tenkte at jeg var mer mann enn deg og at det passet fint at jeg skulle være sammen med en feiging som deg.

Men det skulle jeg jo ikke, for du skal være sammen med en som rydder opp etter deg, som er lett nok til at du kan bære henne så du føler deg stor og sterk selv om du ikke er det. I hvert fall ikke det siste.

Nå sitter jeg ved skrivebordet som er mitt i en måned til. Sitter på en lesesal et eller annet sted i København, ligger under et tre i parken, tråkker i vei på sykkelen til enda en avtale, svarer på enda en e-mail som plutselig har snudd opp-ned på min verden for tredje gang denne uka. Og om kvelden er det fest utenfor vinduet mitt og jeg kan høre naboenes hverdag i detalj gjennom den papirtynne veggen.

Jeg kan ikke huske sist jeg våknet av mitt eget vekkeur.

Jeg har adoptert livet ditt, eller kanskje du bare smittet meg og stakk av. Nå er det jeg som er kvalm og har poser under øynene, som får høre at jeg ser trøtt ut. Men til meg er det ingen som skriver ”bare si fra hvis det er noe jeg kan hjelpe til med!”, som bare må se meg uansett hvor trøtt og kvalm jeg er. Alt jeg kan gjøre er å trekke opp ermene og svare på den e-mailen og sykle av sted til avtalen, mens det jeg aller helst vil er å si ”vekk meg når det er over, jeg ligger bare her under et blomstrende tre imens”.

Nå er alle grunnene til at du ikke er min lenger vekk, og jeg vet fortsatt at det er helt riktig. At det ikke er meg du skal ha, men en sånn renslig, liten en som du kan ta under armen.

Jeg håper i det minste du er kvitt kvalmen. Og takk så himla mye for at du smittet meg. 


torsdag 3. mai 2012

to dager med instagam.

Nå kan man laste ned instagram på android-telefoner - hurra! Her er blinkskudd fra mine to siste dager.

Bildene er blitt tatt i vinduskarmen, på spaserturer i nærområdet, sykleturer langs søerne, på foredrag på Berlingske med fantastisk utsikt over alle Københavns hustak, og i Kongens have.