fredag 28. oktober 2011

morgenkaffe og leilighet og kjoler med blomster på.


Navn: Bettina Bjørn
Alder: 23
Bosted: København
 
Hva spiste du til frokost i dag? 
Yoghurt med müsli og solbærsyltetøy

Det beste som har skjedd i dag?
Morgenkaffe på Mokkariet med Johanne, der vi snakket om gutter, blogging, boligjakt og andre viktige ting. Og etterpå kommer Anna og Kristina på besøk og skal være her hele helga! Bra dag, altså. Topp ti i København så langt.

Hva gjør du i København?
Jeg tar en master i språkpsykologi ved Københavns Universitet. Det er himla spennende, men skummelt å være masterstudent og plutselig forventes å kunne masse og ha publisert tekster og alt mulig!

Det beste med å bo i København?
At man kan kle seg akkurat sånn man vil, at det finnes masse fine lesesaler, kino på en onsdag, at menneskene er så fine og åpne og vennlige, at man har så mange muligheter å velge mellom, og at det er her alt skjer.




Det verste med å bo i København?
Høyest husleie i hele Danmark, stor konkurranse om alle jobber.

Hva gjør deg glad?
Å føle meg fin, bra frokost, god kaffe,  kjoler med blomster på, personlig post, storbyer, teater.

Hvor i verden vil du aller helst reise?
Jeg har reist en del de siste årene, så for øyeblikket har jeg aller mest lyst til å være et sted der jeg gidder å være. Jeg er på god vei til det her i København, og tror at hvis jeg får en studierelevant jobb, en fin leilighet for tre og får holde på med noe kreativt, så er jeg rock solid, ingen som får meg vekk herfra.

Helt til slutt: Hva er ditt høyeste ønske akkurat nå?
Å ha det bra her jeg er, å få jobb og leilighet. Og Freia Perle!

fredag 21. oktober 2011

vesterhavet.

Forrige helg var jeg med Johanne og foreldrene hennes i sommerhuset de har leid hele høstferien. Det var en strålende helg i en køyeseng med altfor tynn madrass, og sand i sokker og sko.





torsdag 20. oktober 2011

you used to dine out on a dollar with a switchblade in your coat.

Her kommer en spilleliste som får meg til å ville tapetsere soveromsveggene med røde gule blader og spise nybakte kanelboller. Høstmelankoli servert på sølvfat; bon appétit!

that great october sound.

fargebukser med sleng, rugbrød og annet smågodt.

23 år etter at jeg så dagens lys for første gang bor jeg i København. I tiden i mellom var det platåsko, fargebukser med sleng, fall på sykler, kebab, trekantdramaer mellom bestevenner, nybakte kanelboller, reiser til BerlinBudapestLondonParisNewYorkSanFrancisco og så mange flere steder. Men det tar vi en annen gang.


Før jeg flyttet til København for halvannen måned siden bodde jeg i Aalborg i tre år, og har forlengst byttet ut kneipbrød med rugbrød, "feil" med "forkert" og har fått rosa førerkort med EU-flagg og DK i sirkel i hjørnet. Da småbylivet ga meg pusteproblemer bestemte jeg meg for å flytte til storbyen for å ta en master i språkpsykologi, som er akkurat så spennende og enestående og obskurt som det høres ut som!


I denne bloggen vil jeg legge ut bilder fra livet i København, vegetariske oppskrifter, Spotify-spillelister, filmtips og annet smågodt.